Hahn poručio Cvijanović: Otkrijte ubice Davida Dragičevića

0
98

Doskorašnji evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn susreo se u utorak sa predsjednicom entiteta RS, Željkom Cvijanović, sa kojom je razgovarao o nekoliko pitanja, a glavna tema je bila uspostava vlasti u BiH, piše N1.

Hahn je na zvaničnom Twitter profilu istakao zadovoljstvo što se susreo sa Cvijanović. Također, poručio je liderima u BiH da se što prije počnu baviti prioritetima.

– Moja poruka svim liderima u BiH godinu dana nakon izbora: “Dogovorite se o formiranju vlada koje će se početi baviti prioritetima, Mišljenju Evropske komisije o aplikaciji za članstvo u EU i provodođenju društveno-ekonomskih reformi” – napisao je komesar.
Keyboard Shortcuts

Keyboard shortcuts are available for common actions and site navigation.

Johannes Hahn
‏Verified account @JHahnEU

Pleased to meet Želka #Cvijanović, President of the #RS entity of #BiH. My message to all #BiH leaders 1 year after elections: agree on formation of governments to start addressing priorities of #EC Opinion on #EU membership application and implement socio-economic reforms! 1/2

I also reiterated that the #EU expects the judiciary to duly investigate and process the case of David #Dragičević and similar cases.

Hahn je još jednom naglasio važnost sprovođenja istrage u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića.

– Također sam ponovio (Cvijanović) da Evropska unija očekuje da pravosuđe uredno ispita i procesuira slučaj Davida Dragičevića i slične slučajeve – stoji u poruci Johannesa Hahna.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here