Grčki vojni brodovi otvorili vatru na turski teretni brod

0
680

Brodovi Obalske straže Turske upućene su u međunarodne vode u Egejskom moru, nakon obavijesti da je s grčkih vojnih brodova otvorena vatra na jedan turski transportni brod.

Prema nezvaničnim informacijama, s plovila grčke obalske straže otvorena je vatra na transportni brod koji je, u međunarodnim vodama, plovio pod turskom zastavom. Do incidenta je došlo u međunarodnim vodama u blizini otoka Rodos.

Kako je novinaru AA rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske, na mjesto događaja su upućena plovila Obalske straže Turske koja su otpratila brod prema pristaništu u Turskoj, gdje će biti ispitani članovi posade.

Na brodu su vidljivi tragovi metaka, ali nije bilo ranjenih.

Diplomatski izvori javljaju da su u stalnom kontaktu s relevantnim institucijama.

Turska snažno osudila otvaranje vatre s broda grčke obalne straže na turski teretni brod

Ministarstvo vanjskih poslova Turske je oštro osudilo otvaranje vatre s broda grčke obalne straže na turski transportni brod u međunarodnim vodama u Egejskom moru.

U saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Turske podsjećaju da je turski transportni brod prevozio suhi teret iz luke Iskenderun, na jugu Turske, u luku Izmit na sjeverozapadu zemlje.

“Oštro osuđujemo nesrazmjeran čin grčke strane u ovom strašnom incidentu”, dodaje se u saopćenju.

Navodi se također kako nije bilo nikakvog razloga da se otvara vatra na nenaoružani brod.

Na kraju se dodaje kako jedina utjeha može biti to što nije bilo žrtava.

Brodovi Obalske straže Turske upućene su u međunarodne vode u Egejskom moru, nakon obavijesti da je s grčkih vojnih brodova otvorena vatra na jedan turski teretni brod.

Prema nezvaničnim informacijama, s plovila grčke obalske straže otvorena je vatra na transportni brod koji je, u međunarodnim vodama, plovio pod turskom zastavom. Do incidenta je došlo u međunarodnim vodama u blizini otoka Rodos. Na brodu su vidljivi tragovi metaka, ali nije bilo ranjenih.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here