Grahovac: Nadam se da ćemo uz podršku navijača izboriti plasman u finale Kupa BiH!

0
900

Tri pobjede, šest remija i samo jedan poraz bilans je tuzlanske Slobode u službenim nastupima ove godine.

Nogometaš Vladimir Grahovac, koji je u subotu bio u startnoj postavi Tuzlaka, kaže da je pobjeda protiv Borca od kapitalne važnosti.

– Veoma smo zadovoljni zbog osvajanja tri boda, jer se radi o konkurentu u borbi za opstanak. Osim toga, pobijediti nakon serije teških utakmica u razmaku od deset dana, nije lako. Ova pobjeda nam je veliki korak u nastojanjima da ostanemo u društvu najboljih bh. ekipa – kaže Grahovac za Fenu.

Već u srijedu „crveno-crni“ će se naći pred novim iskušenjem, jer im prestoji uzvratni susret polufinala Kupa BiH protiv Željezničara.

Grahovac ističe da je 0:0 iz prve utakmice vrijedan kapital, ali da još ništa nije riješeno i da tek prestoji borba za prolazak u finale.

– I mi i Željezničar umorni smo od non-stop igranja srijedom i vikendom. Ko će biti svježiji preksutra, vidjet ćemo. Pred našim navijačima, koji će nas, vjerujem, snažno podržati, pružit ćemo ponovo maksimum i lično se nadam prolasku u finale – smatra nogometaš Slobode.

Ubijeđen je da će njegova ekipa izboriti opstanak u ligi, a kao rođeni Zeničanin nada se da će i Čelik dogodine biti u Premijer ligi BiH.

– Čelik se snažno bori da ostane. Ima još dosta utakmica do kraja prvenstva. Velika je neizvjesnost i bit će do kraja interesantno. Ne mogu reći ko će uz Vitez ispasti, ali se nadam da to neće biti moj bivši klub – zaključio je Grahovac. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here