Gradi se najviši hotel na svijetu: Luksuz na 82 sprata

0
469

Prije dvije godine 356 metara visoki hotel Gevora u Dubaiju uvršten je u Ginisovu knjigu rekorda kao najviši hotel na svijetu.

Ipak, njegova vladavina biće kratkotrajna. Zgradu na 75 spratova uskoro će zasjeniti vitkiji stakleni toranj koji se gradi u bogatom obalnom susjedstvu Dubaija.

Kako su saopštili iz građevinske kompanije Frst grup, Ciel tauer će biti visok 360,4 metra i imaće 1.042 soba i apartmana raspoređenih na 82 sprata.

Za dizajn je odgovoran biro za arhitekturu NORR, koji potpisuje možda najprepoznatljiviji hotel u Dubajiu Atlantis, Palm.

Ciel tauer će imati staklenu osmatračku platformu koja će pružati 360-stepeni pogled na grad. Posjetioci će uživati i ​​u panoramskom pogledu s hotelskog bazena na krovu.

Dizajneri su u decembru dobili tri nagrade IPA, za najbolju međunarodnu arhitekturu hotela, najbolju arapsku hotelsku arhitekturu i najbolji arapski toranj.

Novi hotel će imati vrhunski velnes centar, poslovne prostore i “niz nagrađivanih restorana”, a svi će oni biti predstavljeni u narednim mjesecima.

Izgradnja je počela 2016. godine, a u istom kvartu posljednjih godina izrastao je niz izuzetno visokih nebodera, uključujući Kavan tauer visok 306 metara i i 425 metara visoku zgradu Marina 101, javio je CNN, a prenosi Indikator.ba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here