Građanski blok u TK odlučio nastaviti bez PDA

2
453

Građanski blok nastavlja da djeluje u kapacitetu od 19 zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK), odlučeno je na današnjem sastanku pet stranaka koje čine novu skupštinsku većinu.

Predstavnici SDP-a, DF-a, Naše stranke i Stranke za BiH razmatrali su danas prijedlog svog petog partnera – SBB-a da se koaliciji priključi i PDA.

– Bh. blok i Stranka za BiH odbili su taj prijedlog i SBB se vratio na početni položaj, tako da ovu našu priču nastavljamo dalje – kratko je za Vijesti.ba rekao predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke Tuzla Mirsad Čamdžić.

U tuzlanskom SBB-u ostali su pri svom stavu da je njihov prijedlog dobar za lakše funkcionisanje kako skupštinske većine, tako i novog saziva Vlade TK.

– SBB nije nikoga ucjenjivao, kako su to jučer prenijeli pojedini mediji, već samo iznio svoj prijedlog da se koalicioni kapacitet sa 19 proširi na 26 zastupnika – rekao nam je nakon današnjeg sastanka predsjednik KO SBB-a Tuzla Bahrudin Hadžiefendić.

Naglašava kako mu i dalje nije jasno da je podrška A-SDA, PDA i Naroda i pravde svugdje dobrodošla, kao recimo u Parlamentu FBiH, Posavskom kantonu i Kantonu Sarajevo, a da jedino nije u TK.

– Iz Bh. bloka i Stranke za BiH danas nisu spomenuli nikakve specijalne razloge zašto im je neprihvatljiva PDA. Samo su naveli da je još prilikom formiranja tog bloka rečeno da se neće ići sa SDA i PDA – pojasnio je Hadžiefendić.

Za početak naredne sedmice najavljen je nastavak pregovora, a tema će ovog puta biti raspodjela skupštinskih i pozicija u budućoj izvršnoj vlasti TK.

Download PDF

2 Komentari

  1. Enkin jaran Kuko poludio. E moj Niksicu, tvoj hercegovac ne odradi dogovoreno. Videcemo doklen će trajati ova ujdurma.

  2. Ljudi, ne izlazite napolje, vani je pomor od cumura i djeriza koji se lozi ! Yebali vas rudari i njihov praznik, ovo vise nije ubijanje natenane vec ubistvo sa predumisljajem !!! Dises li, gradonacelnice ???

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here