Građani Sarajeva krenuli u protestnu šetnju “Pravda za Dženana, Davida, za svu djecu”

0
239

Nekoliko stotina građana okupilo se na Trgu djece Sarajeva, kako bi učestvovalo u protestnoj šetnji “Pravda za Dženana”. Okupljeni građani, ovom šetnjom pružaju podršku i grupi “Pravda za Davida”. Reporterka Minja Erić, javila se za vanredne vijesti BHRT-a, te razgovarala sa ocem stradalog Dženana, Murizom Memićem.

– Tri godine ja čekam istinu i pravdu. To je tada bilo moje dijete, u Banja Luci je u martu ubijen David Dragičević. Pravosuđe je zakazalo u oba slučaja. Jedino nam ostaje da pravdu tražimo na ulici uz podršku građana. Ako se ovi slučajevi uskoro ne riješe mi se nemamo čemu nadati. Umjesto da policija i sudovi rade svoj posao, hapse se roditelji ubijene djece, podnose se krivične prijave protiv njih, onemogućava im se normalan život – kazao je Memić.

Muriz Memić je u srijedu ujutro bio u Banjaluci gdje je dočekao izlazak Davora Dragičevića iz pritvora, te mu na taj način pružio podršku.

I građani Mostara su se okupili kako bi pružili podršku grupama “Pravda za Davida” i “Pravda za Dženana”, kao i za svu djecu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here