GP Maljevac još nije otvoren za saobraćaj: Stanje mirno, broj migranata povećan na 200

0
341

Stanje u blizini Graničnog prelaza Velika Kladuša – Maljevac je mirno i nepromijenjeno tokom noći i jutra osim što se povećao broj migranata i njih je trenutno oko 200, potvrdila je glasnogovornica Granične policije Bosne i Hercegovine Sanela Dujković, javlja Anadolu Agency (AA).

Navela je da je nadležnost policijskih službenika, koji su ispred migranata, čuvanje granice i sprečavanje ilegalnih prelazaka.

“Mi smo već prije dva dana istaknuli da što se nas tiče nema smetnji za omogućavanje prometa preko prelaza. To posebno obzirom da se ne nalaze na području prelaza, a javni red i mir nisu u nadležnosti Granične policije BiH. MUP USK-a je adresa za pitanje izmještanja s tim što se Granična policija BiH ponudila da bude podrška. Prelaz još uvijek nije otvoren za promet sa hrvatske strane”, kazala je Dujković.

Kao i svi i Granična policija BiH, dodala je, očekuje rješenje problema uz senzibilitet prema situaciji s migrantima na području USK-a, ali sve što je ovaj policijski organ mogao da uradi i sto je u njihovoj nadležnosti se realiziralo i nastavlja se i u ovom trenutku. (AA)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here