Generalni direktor AA Kazanci: Neka cijeli svijet zna da nas izraelski napadi neće zaustaviti

0
227

Generalni direktor Anadolu Agency (AA) Senol Kazanci poručio je, nakon napada izraelske avijacije na zgradu s uredom ove novinske agencije u Pojasu Gaze, da je potpuno jasno da je Izrael za metu imao ured i uposlenike AA.

“Pravovremeno napuštanje objekta spasilo je živote naših kolega”, istakao je Kazanci, podsjetivši na večerašnji zračni napad izraelskih snaga u kojem je s pet projektila u potpunosti uništena zgrada u kojoj je bio i ured Anadolu Agency (AA).

“Izraelski divljački napadi na civile, žene, djecu i starce, promijenili su dimenziju i sada su upereni na medijske kuće, na medijske slobode i na pravo svijeta da bude informiran”, istakao je Kazanci i dodao:

“Napad na Anadolu Agency i njene uposlenike napad je na slobodne medije i na slobodu i pravo ljudi da budu informirani. Ovo nije prvi napad Izraela na medije i novinare u Palestini. Želimo da cijeli svijet zna da nas napadi neće zaustaviti. Anadolu Agency (AA) nastavlja izvještavati o agresiji Izraela i o pravičnom nastojanju Palestinaca da izbore svoja prava.”

Kazanci je podsjetio i da su nedovoljne reakcije na ranije napade dijelom uzrokovale i ovaj posljednji.

“Pozivamo medije u našoj zemlji i u svijetu da zauzmu jasan stav u vezi s napadima Izraela, pozivam na zajedničku reakciju i na solidarnost. Ignorisanje ovog napada na Anadolu Agency ohrabrit će Izrael da napada i dalje i druge medijske kuće. Posebno želim naglasiti potrebu reakcije onih koji izražavaju zabrinutost medijskim slobodama, a onda kada iza napada stoji Izrael najednom zanijeme”, istakao je Kazanci.

Kazanci je zahvalio svima koji su izrazili solidarnost i pružili podršku kolektivu AA nakon ovog napada, predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, ministrima, predstavnicima Vlade Palestine i svima drugima.

“Želim ponoviti da će Anadolu Agency (AA) nastaviti raditi u Palestini, kao i svugdje u svijetu. Novinari AA će požrtvovanim radom nastaviti izvještavati iz svih dijelova svijeta, bez prekida i u svim uslovima”, zaključio je Kazanci.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here