Garland: Prijetnje nasilnog ekstremizma i domaćeg terorizma me drže budnim noću

Pripadnici krajnje desničarskih Ponosnih momaka i Čuvara zakletve među su grupama osumnjičenim za terorizam prilikom napada na zgradu Kongresa

0
75
Garland: zatražio više novca za praćenje domaćeg terorizma (Foto: Internet)

Državni pravobranilac Sjedinjenih Američkih Država Merrick Garland zatražio je u utorak od Kongresa da osigura više sredstava za istragu i procesuiranje domaćeg terorizma, rekavši da predstavlja “ubrzavajuću” prijetnju koja ga drži budnim noću.

Garland, koji je bio federalni apelacioni sudija i savezni tužilac prije nego što ga je predsjednik Joe Biden imenovao za čelnika Ministarstva pravosuđa, svjedočio je o zahtjevu ministarstva za budžetom za fiskalnu godinu 2022. godine, javlja Reuters.

– Imamo sve veći strah od nasilnog ekstremizma i domaćeg terorizma. Oboje me drže budnim noću – rekao je Garland američkom pododboru za budžet Zastupničkog doma.

Nije imenovao određene nasilne grupe, ali pripadnici krajnje desničarskih Ponosnih momaka i Čuvara zakletve među su više od 400 ljudi uhapšenih zbog smrtonosnog napada na američki kongres koji su izvršile pristalice predsjednika Donalda Trumpa. (R)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here