“Fukarama” uskraćen ulazak na utakmicu Krivaja – Sloboda (Foto)

0
588

U nepuna tri sata kako su u prodaju puštene ulaznice za derbi rukometne Prve lige FBiH – Sjever, između Krivaje i Slobode, prodato je više od 300 karata, objavljeno je na službenoj FB stranici kluba iz Zavidovića.

Međutim, već slijedećeg dana objvljeno je da su sve karte “planule”, uz obavještenje:

“Na subotnju utakmicu u dvoranu će moći ući samo gledaoci koji imaju kupljenu kartu i godišnju kartu RK Krivaja. Djeca koja su u pratnji roditelja, a nemaju kartu za sjedenje iz sigurnosnih razloga, neće moći ući u dvoranu. Također molimo sve da u dvoranu dođu ranije kako se ne bi stvarala gužvu na ulazu u dvoranu. SVI SMO MI KRIVAJA!!!” – napisano je.

Potom slijede fotografije bivših rukometaša koji s porukom “Krivaja te treba”, pozivaju ljubitelje sporta da dođu na utakmicu i, naravno, podrže svoje pulene.

Sve ovo govori kakva će atmosfera biti u zavidovićkoj dvorani u subotu, kada se vjejrovatno odlučuje o pobjedniku grupe Sjever i timu koji će u play-off za prvaka Prve federalne lige i, ujedno, u Premijer ligu BiH. Dvorana će biti kao šibica puna, atmosfera “usijana” i ta činjenica ukazuje koliko će domaća ekipa biti u prednosti.

Krivaja je u prvom dijelu sezone u Mejdan stigla s velikom grupom navijača i oni su bili podrška svom timu na putu do pobjede (28:29). Dečkima iz Zavidovića nije zabranjen ulaz u dvoranu.

Sada, uoči “derbija svih derbija”, kako nezvanično saznajemo, navijačima iz Tuzle, koji su željeli bodriti svoj tim, ta je mogućnost uskraćena. Policija je, na preporuku vodstva Krivaje, odbila zahtev “Fukara” da organizovano uđu u dvoranu.

Ostavljena je mogućnost individualnog ulaska u dvoranu, ali i to je otežano činjenicom da su karte prodate i da se, kako se špekulira, kontrolira ko sve kupuje karte, kako bi se spriječilo da ulaznice u većem broju, kako se priča, odu Tuzlacima.

Da nije sve u sferi špekulacija, potvrđuju i u RK Slobodi koji su, kako je rečeno našem portalu, tražili da kupe 50 ulaznica.

– Nije nam udovoljeno, nego smo dobili svega 30 karata i to za članove Uprave, supruge ili roditelje igrača. O ulaznicama za naše navijače nisu htjeli ni da čuju – rekao nam je izvor iz Slobode.

Bilo kako, Sloboda neće u Zavidovićima imati značajniju podršku publike. Ostaje nada da će derbi proteči u sportskom nadmetanju, te da će pobijediti rukomet i tog trenutka bolji tim. Kao što je bilo u tuzlanskom Mejdanu. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here