Francuski kolač od jabuka

Ovaj tradicionalni francuski kolač čija su baza rum i jabuke, svake će nepce zadovoljiti, a iznimno je jednostavan za pripremu.

Potrebno:

8 žlica neslanog maslaca
3 manje jabuke 225 g brašna
1 žlica praška za pecivo ¼ žličice soli
2 jaja 10 žlica šećera 60 ml ruma
1 žličica ekstrakta vanilije

Šećer u prahu za posluživanje

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje premažite maslacem. Rastopite maslac i ogulite te narežite jabuke Istucite 2 jaja te dodajte maslac, šećer, rum i vaniliju te dobro promiješajte. Dodajte brašno i pomiješajte. Dodajte i jabuke, te opet premještajte kako bi se sve povezalo. Prebacite u posudu za pečenje i poravnajte površinu.

Pecite otprilike 40 minuta, a prije posluživanja ostavite da se hladi 15 minuta te svaku krišku posipajte šećerom u prahu.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *