Foto kritika: Rupa sve veća, “komunalci” ni da se počešu! (Foto)

0
832

Rupa u asfaltu, na prilazu zgradi A blok u Ul. I. Mujezinovića 55 naselja Sjenjak, očigledno je nastala slijeganjem tokom ljetnih vrućina.

Još malo pa će godina kako se rupa pojavila i svakim danom se proširuje. Stanari su na razne načine upozoravali vozače i pješake na opasnost nekonvencionalnim “znakovima opasnosti”: kutijama, kišobranima, a naposljetku su u rupu počeli bacati otpatke, grančice, plastične boce, keramički krš, iverje, kreč itd.

Sada je već rupa postala rupetina, ali niko da se počeše i sanira otvor koji može izazvati povrede i druge nevolje pješaka ili vozača.

Je li u pitanju nadležnost ili ne, tek rupa se “inati”, ali bogme i “komunalci”. U pitanju je trotoar i prostor za parkiranje. No, uz rupu je i, čiini se, šaht JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Kako je krenulo, rupa će se širiti i zaprijetiti šahtu, koji je svakako skuplji od par lopata asfalta. Možda je nevolja što se rupa pojavila u za gradske vlasti manje bitnom dijelu grada, a ne u njihovoj blizini.

No, sasvim je sigurno da bi za ovo neko mogao odgovarati ako koji prolaznik nastrada ili dođe do oštećenja autoomobila, pa tuže Gradsku upravu ili neko njeno javno komunalno preduzeće.

Zar je zaista moguće da u jednom gradu mjesecima propada tlo na frekventnom mjestu, a da niko ne reaguje!? (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here