Forto potvrdio podršku i pomoć u izgradnji novog doma DTV “Partizan” (Foto)

0
466

Premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto, primio je jučer u službenu posjetu predsjednika Upravnog odbora Udruženja građana “Kreka”, Derviša Čička.

Derviš Čičko i premijer Edin Forto (Foto: Press služba Vlade KS)

Tema razgovora bila je ovih dana obećana pomoć Vlade KS u izgradnji/rekonstrukciji objakta DTV “Partizan”, a za koji je Gradska uprava Tuzla osigurala sredstva u budžetu za ovu i iduću godinu. U razgovoru je sudjelovao i ministar za komunalne poslove KS, Srđan Mandić.

Premijer Forto je ponovio da Vlada KS daje podršku izgradnji spomenutog objekta s obzirom na njegov značaj.

– Nemam ništa dodati Pismu podrške koji smo uputili Udruženju građana “Kreka”. Upoznat sam s projektom rekonstrukcije objekta koji je predstavljao sportski i historijsko arhitektonski ogledni primjer vrlo praktično namjenskog i ambijentalnog austro-ugarskog graditeljstva u Tuzli i Bosni i Hercegovini. Smatramo da ovakva vrsta projekta uveliko pomaže u očuvanju duha zajedništva koji je oduvijek bio prisutan u Kreki, Tuzli i BiH, općenito – rekao je za Tuzla LIVE premijer Foto.

Ministar Srđan Mandić, Derviš Čičko i premijer Edin Forto (Foto: Press služba Vlade KS)

Čičko je domaćine upoznao da je javna prezentacija rekonstrukcije objekta DTV “Partizan” bila nedavno u sali Gradskog vijeća Tuzla, posebno apostrofirajući činjenicu da se objekt vraća mještanima sredine koja je poznata po njegovanju duha zajedništva, višenacionalnosti i multikulturalnosti.

U narednom periodu će se realizirati kontakti između predstavnika Gradske uprave Tuzle i predstavnika Vlade Kantona Sarajevo, u cilju konkretiziranja buduće podrške obnovi zgrade DTV “Partizan”.

Premijer Forto je potvrdio da će uskoro ciljano doći u Tuzlu s nekoliko svojim ministara i razgovarat će o konkretnoj pomoći s predstavnicima Gradske uprave. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here