Formirano rukovodstvo Proevropskog bloka u RS-u

0
529

Predstavnici Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke, Demokratske fronte, Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Saveza za bolju budućnost, Nezavisnog bloka, Brčanskog demokratskog pokreta i Hrvatske stranke usaglasili su principe djelovanja i izabrali rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj.

Ističu da je Proevropski blok utemeljen na multietičnosti, slobodi i ravnopravnosti svakog građanina i potpisnici ovog bloka saglasni su o zajedničkom nastupu na Opštim izborima 2018, te će se zalagati za poštivanje vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije, privlačenja stranih i domaćih investicija i ubrzanje procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Proevropski blok podržava i UG Tender, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i kriminala i otvoren je za saradnju sa ostalim udruženjima građana i političkim subjektima.

Potpisnici sporazuma saglasni su i pozivaju političke subjekte da formiraju proevropski blok i u Federaciji BiH radi bolje budućnosti građana Bosne i Hercegovine.

Učesnici sastanka dogovorili su se da predsjednici političkih stranaka do kraja marta potpišu dogovoreni Sporazum o djelovanju Proevropskog bloka, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here