Foča: Uhapšeni Radovan Paprica i Slavko Ognjenović, osumnjičeni za ratni zločin

0
247

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, na području Foče, locirali su, identificirali i uhapsili Radovana Papricu zvanog Papro i Slavka Ognjenovića zvanog Mačak.

Osumnjičeni su pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su tijekom širokog i sistematičnog napada na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Foče i okolice, u svojstvu pripadnika VRS, postupali protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Osumnjičeni se terete za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti iz članka 172. KZ BiH.

Tijekom dana, osumnjičeni će biti privedeni postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene, te nakon toga donijeti odluku o prijedlogu mjere pritvora i daljim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH radi na većem broju predmeta koji se odnose na ratne zločine sa elementima silovanja i seksualnog zlostavljanja, što su posebno osjetljivi predmeti, za počinjene ratne zločine koji su na žrtve i oštećene osobe, ostavili teške posljedice, navode iz Tužiteljstva BiH.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here