Federer razbio Nadala i osvojio turnir u Kini

0
605

Roger Federer je nakon nešto više od sat vremena igre u odličnom finalu savladao Rafaela Nadala sa 2:0 (6:4;6:3) u setovima.

Naime, Federer je u meč ušao na fenomenalan način, te je u prvom setu sa 80% uspješnosti prvog servisa i nekoliko lucidnih poteza slavio pobjedu od 6:4.

Nadal je u drugom setu igrao veoma nervozno, sa nekoliko grešaka, koje je Federer znalački iskoristio i slavio veoma vrijedu pobjedu u ovom meču.

Vrijedi istaći da se do kraja sezone ova dva igrača mogu sastati na još tri turnira, te bi Švicarac ukoliko slavi na svakom od tih turnira trebao na ATP listi preći Španca.

Federeru je ova titula bila 94 u karijeri, a još uvijek se ne misli oprostiti od aktivnog igranja tenisa, te bi uprkos svojim godinama vjerovatno doći do jubilarnih 100 titula u karijeri.

– Čestitam Rogeru, ovo ti je sjajna godina, igrao si fantastično i svaka čast. Hvala organizatorima, svima koji su učestvovali u organizaciji turnira i hvala Kini što podržava tenis. Ova godina je za mene bila najuspješnija na tlu Kine, prošle sedmice sam slavio u Pekingu, sada sam bio u finalu, hvala publici na odličnoj atmosferi i vidimo se naredne godine – izjavio je Nadal.

Slavodobitnik mu nije ostao dužan.

– Mnogo toga se desilo od prije tri godine, lijepo je biti ovdje. Otvorio sam ovaj teren prije nekoliko godina, a sada sam slavio na njemu. Svaka čast Nadalu, slavio si u Pekingu, a ovdje si pružio odlične partije. Imamo još turnira, zadovoljstvo mi je igrati sa Nadalom nadam se da nismo razočarali publiku ovdje. Ovo je bila sjajna sedmica, hvala svima koji su nas podržavali. Za kraj, nadam se da ću i naredne godine igrati ovdje – rekao je Federer. (ag, sc, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here