Federer najavio penziju, otkrio kako želi obići Evropu autobusom

0
591

Legendarni švicarski teniser Roger Federer je nakon neočekivanog poraza od 175. tenisera svijeta Thanasija Kokkinakisa u Miamiju odučio uzeti dužu pauzu.

Švicarac preskače cijelu zemljanu sezonu i vratit će se tek uoči Wimbledona.

Federer ima 36 godina i sljedeća sezona mogla bi mu biti posljednja u bogatoj karijeri. Nikad nije osvojio olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a to ga previše i ne brine.

“Ne želim razmišljati o tome što će biti za dvije i pol godine. Ne opterećujem se Olimpijskim igrama u Tokiju, kao što sam onima u Londonu i Riju. Dvaput sam nosio zastavu, osvojio sam zlato i srebro, napravio puno velikih stvari na Olimpijskim igrama”, rekao je Federer za njemački teniski časopis Magazin.

Najbolji švicarski sportista u historiji otkrio je kako bi želio da mu izgleda penzija.

“Volio bih obići neka mjesta u Aziji, Australiji, Južnoj Africi, možda i Južnoj Americi. Ima toliko dobrih odredišta. I volio bih obići Evropu autobusom ili autom, najradije s djecom, iako moraju ići u školu. Ne opterećujem se, već sam ostvario snove. Volim putovati, ali zaista se veselim prilici da budem na jednome mjestu, u Švicarskoj, barem šest sedmica da se mogu malo opustiti”, izjavio je Federer.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here