Federer: Čilić je omiljen među teniserima i drago mi je što se susrećemo u finalu

0
876

U finalu Wibledona igrat će Rodger Federer i Marin Čilić.

Federer je danas s 3:0 u setovima pobijedio Čeha Thomasa Berdycha (7:6, 7:6, 6:4).

Federer se na početku izjave, poslije meča, osvrnuo na duel sa Berdychom, ali i objasnio zbog koje odluke sada pruža fenomenalne rezultate na Wimbledonu.

”Ovo je privilegija, što sam ponovo ovdje. Prilika koja se ne ukaže mnogim teniserima, meni se ostvarila, a to je da izađu na centralni teren i ostvare pobjedu. Ne mogu da vjerujem da sam stigao do finala, ova godina je za mene zaista odlična, i biću spreman za finale. U razgovoru sa mojim timom sam donio tešku odluku, da propustim Roland Garros, ali napravio sam dobru stvar, što se vidi po mojim igrama na Wimbledonu.”

Protivnik Federera u finalu je Marin Čilić, a Rodger je za njega imao samo riječi hvale.

” Razišljao sam da nikada više neću igrati finale na centralnom terenu Wimbledona, ali to se ponovo dogodilo i sretan sam. Sa Čilićem sa prošle godine igrao brutalno četvrtfinale, jedva sam ga pobjedio. On je kvalitetan teniser, i omiljen u društvu igrača, tako da jedva čekam novi okršaj sa njim, i jako sam sretan što će to biti u finalu ovog takmičenja.”

Federer je na putu da obori još jedan rekord, odnosno da sa 35. godina postanje najstariji teniser koji je osvojio turnir u Londonu, dok je današnjom pobjedom postao drugi najstariji koji se plasirao u finale ovog takmičenja, a na toj listi ispred njega je samo Ken Rosewall.

”Drago mi je što me gledao Ken Rosewall on je inspiracija za mnoge tenisere koji igraju ovdje, eto ja sam drugi iza njega kada je u pitanju dob u kojoj se plasirate u finale ovog takmičenja, a nadam se da ću postati prvi i biti najstariji osvajač Wimbledona u historiji.” (ag, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here