Enes Latifagić iz Vogošće u Vojvodinu

0
659

Bivši košarkaš OKK Slobode, Enes Latifagić, nedavno je pristupio ekipi Vogošće, odigrao je jednu utakmicu (Bratunac, 11 poena), a potom je iznenada dobio ponudu iz Novog Sada, gdje će karijeru nastaviti u ekipi Vojvodine.–  Ugovor s Vogošćom imao sam s klauzulom da mogu otići kao slobodan igrač ukoliko dobijem bolju ponudu iz inostranstva. Žao mi je što je tako ispalo, ali razišli smo se na fin način. Tako da nemam nikakvih zapreka da igram za Vojvodinu, a ekipi Vogošće želim puno uspjeha u prvenstvu BiH – izjavio je Latifagić za Tuzla LIVE.

Objasnio je i kako je došlo do prelaska u Vojvodinu, koja se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije.

– Nisu dobro startovali u prvenstvu, došlo je do promjena u klubu, a za trenera je imenovan poznati košarkaški stručnjak, Miroslav Muta Nikolić. Pozvali su me, u Vogošći su imali razumijevanja i upravo se pakujem za odlazak u Novi Sad – kazao je Latifagić.

Vojvodina je sezonu počela ubjedljivim porazima od Dunava Starih Banovaca i Zlatibora, ali u klubu ne gube nadu i vjeruju da će promjene dovesti do stabilizacije kluba.

Novi sportski direktor Vojvodine, Radomir Jovančević, izjavio je da je cilj kluba stabilizacija, te opstanak u KLS. (mp, tl – Foto: Miro Petrović, arhiva)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here