Eko kamp za učenike srednjih škola iz Tuzle, Brčkog i Odžaka (Foto)

0
528

Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle realizirao je projekt pod nazivom „Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja“, koji je finansijski podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih država.

U projekt su uključeni učenici Hemijske škole iz Tuzle, Tehničke škole iz Brčkog i Srednje škole Pere Zečevića iz Odžaka.

Nakon edukativnih radionica članovi ekoloških sekcija spomenutih škola, zajedno s profesorima, osmislili su, napisali i u svojim školama implementirali pilot-projekte, čiji je cilj da stečena znanja primijene u praksi, a da istovremeno utiču na ekološku svijest svih učenika i nastavnika.

-Kroz implementaciju navedenih aktivnosti, izvršen je odabir sedam najuspješnijih učenika u svakoj školi koji su dobili titulu eko lidera i samim tim sebi osigurali učešće na eko kampu u Zlaći kod Banovića. Tokom četiri dana učenici su se dodatno educirali, ali i družili radi boljeg upoznavanja i uspostavljanja međusobnog dijaloga – izjavila je Amra Skramončin iz Centra za ekologiju i energiju u Tuzli.

Dodala je da su svi učesnici eko kampa dobili prigodne certifikate, a njihove škole zahvalnice za učešće u projektu. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here