Džumbus vikend u Tuzli: Hip Hop i Rock nastupi u Zlatarskoj ulici

0
237

Tuzla je uvijek bila prepoznatljiva po dobroj hip hop sceni ali i po dobrom i glasnom rock’n’rollu.

Ovaj vikend Tuzla Live udruženje i Džumbus festival , organizuju novu poslasticu za sve ljubitelje kako jednog, tako i drugog pomenutog muzičkog pravca.

U petak, 9.8. od 19.30 na starom mjestu, u Zlatarskoj ulici, održati će se ovogodišnji Hip Hop Night organizovan u sklopu festivala. Itekako bitna rap imena na tuzlanskoj hip hop sceni, će se predstaviti kroz svojstvene nastupe, uz odličnu atmosferu vjern e publike.

Cap One, D-Bag, Mrawinjak , HAK , AD3L i Floutajm su imena koja nisu i ne trebaju biti zanemarena među raperima, kako u BiH tako i van nje. Dođite i uvjerite se sami da momci, i po neka djevojka među njima, itekako njeguju ono na šta je Tuzla odavno ponosna – hip hop kulturu.

U subotu, 10.8. od 19h, u istoj ulici, za ljubitelje drugog muzičkog smjera, rock ‘n’ rolla, na Shock Rock događaju ovog festivala nastupit će dva tuzlanska benda Aether i Ending a Clutter, te mostarski bend Jufkamental koji će prvi put svirati pred tuzlanskom publikom.

Šta bi Džumbus Festival bio bez gitarskih distorzija, jakog vokala i čvrstog rock/metal zvuka?!? Da biste to osjetili, doživjeli, čuli i vidjeli, Džumbusari/rke vas zovu da subotu, provedete u Zlatarskoj ulici sa njima. Vrijedno je svake pažnje! Vidimo se i ovaj vikend – poručili su organizatori!

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here