Džodžaljević: Vjerujemo u pobjedu protiv ekipe Gacka

0
348

Derbi 7. kola prvenstva BiH za odbojkašice igra se u srijedu u Gacku.

Vodeći tim prvenstva, ekipa Gacka, dočekuje zahuktalu tuzlansku Slobodu, a ishod susreta mogao bi naznačiti koja će ekipa na kraju prvog dijela šampionata u play-off ući kao lider.

Domaći sastav ima svih šest pobjeda, ali i šest izgubljenih setova do sada. S druge strane, tim trenera Armina Derviševića ima jedan poraz uz samo pet izgubljenih setova, forma je u uzlanoj putanji, ušle su u seriju pobjeda.

U prethodnim godinama ekipa Gacka je redovno osvajala bodove protiv Tuzlanki, bez obzira gdje se igralo. Ali, ovoga puta “lastavice” imaju svoje adute, a jedna od njih je dvadesetogodišnja Dženita Džodžaljević, primač serve i sjajan “smečer”.

– Ekipa Gacka, iako u znatno slabijem sastavu nego u prijašnjim sezonama, svojom igrom zasluženo se nalazi na prvom mjestu i mi smo toga svjesne. Usprkos tome, želimo pobjedu protiv njih i vjerujemo u nju. Sigurno ćemo dati sve od sebe, borit ćemo se za svaki poen i, nadam se, da ćemo tri boda ponijeti kuci. Protivnika respektujemo, ali u sebe vjerujemo –   izjavila je Džodžaljević za Tuzla LIVE.

Evo kako izgleda trenutna tablica prvenstva BiH za odbojkašice:

Utakmica Gacko – Sloboda igra se večeras od 18.30 sati, a u 7. kolu još se sastaju:
Inova – Goražde, HE na Drini – Novi Grad, Kula Gradačac – Maglić i Smeč – SOK Mostar. (mp – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here