Dva sudska spora vode se o imovini “Feroelektra” u Neumu

0
118
Neum_panorama
Općina Neum je prisvojila sve prije rata izgrađene objekte bh. firmi (Foto: Arhiva)

Zbog sve učestalijih upita od strane kupaca garsonijera Feroelektro u Neumu upućenih prema općini Neum, a radi ulaza u posjed, iz te su se općine u subotu oglasili priopćenjem za javnost.

Ističu kako još jednom obavještavaju javnost i kupce da je čitav postupak proveden nezakonito i da općina Neum neće dozvoliti narušavanje regulacijskih planova koji su plaćeni iz proračuna sredstvima stanovnika ove općine.

Općina, dodaje se, “neće dozvoliti ni upise u posjed navedenih kupaca u Službi za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina niti će dozvoliti njihovo cijepanje”.

Napominju kako se za ovu nekretninu vode dva spora koje su pred sudom pokrenule općina Neum i Županija i koji su zabilježeni u gruntovnici u zemljišno-knjižnim izvacima, te postavljaju pitanje “kako će se ‘kupci’ knjižiti s kupoprodajnim ugovorima sve dok sporovi ne budu riješeni?” Jedan spor je po pitanju vlasništva nekretnine, a drugi o pitanju etažiranja.

“Najvažnije je za spomenuti da su, prema najnovijim informacijama, trošne garsonijere stare više od 50 godina neuvjetne za korištenje, jer su im dotrajale instalacije.

Općina će odmah poduzeti sve potrebne korake s javnim poduzećima kako bi se isključila struja i voda radi sigurnosti, a nadležna inspekcija će zabraniti uporabu građevine”, ističu iz Općine.

Kako je regulacijskim planom ovaj objekt turističke namjene Općina neće nikome izdati odobrenje za rekonstrukciju niti će dozvoliti bilo kakve radove na starim i trošnim garsonijerama, te će na svaki pokušaj istih nadležna inspekcija reagirali odmah i pečatiti garsonijere, napominju.

“Protiv svih odgovorih koji su sudjelovali u etažiranju kao i nezakonitoj prodaji državne imovine na čelu s direktorom Feroelektra Senadom Smajićem, koji je čitavo ovo vrijeme obmanjivao javnost, bit će podnesena kaznena prijava nadležnom tužiteljstvu”, navodi se u priopćenju za javnost koje potpisuje neumski načelnik Dragan Jurković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here