Državna službenica ucjenjivala poznatog biznismena

0
328

Aleksandra R. (48), koja se sumnjiči da je ucjenjivala jednog uglednog Beograđanina tražeći mu novac ukoliko ne želi da njegova porodica vidi njihove zajedničke snimke, uznemiravala je i prijetila supruzi svog aktuelnog partnera Mladena Đ. (51), koji je s njom uhapšen zbog ovog krivičnog djela.

Sumnja se da je upravo novi partner Aleksandre R. – Mladen Đ. bio posrednik koji se sastao sa ucjenjenim i preuzeo 4.000 eura, koliko im je ovaj dao.

Kada su mu tražili još 15.000 eura, on je sve prijavio policiji i tako su početkom nedjelje i uhapšeni.

Inače, kako je Kurir pisao, Aleksandra R. zaposlena je u Državnoj revizorskoj instituciji, i to na poslovima revizije direktnih i indirektnih korisnika budžeta Republike Srbije. S muškarcem kog je, kako se sumnja, ucuenjivala navodno je bila u vezi do prije nekoliko mjeseci.

– Pre oko mesec dana Aleksandra R. počela je da šalje uznemirujuće poruke supruzi Mladena Đ, čoveka koji je osumnjičen da je zajedno s njom ucenjivao njenog bivšeg partnera. Interesantno je da od supruge svog partnera zahtevala da joj doveze njegov automobil “audi A3”, kao i lične stvari. Ženi je pretila da će da završi u zatvoru i da zna sve o njoj, a u porukama koje joj je slala preko društvenih mreža pozivala se upravo na svoju funkciju – kaže izvor Kurira.

On otkriva da se Aleksandra R. u brojnim porukama koje je slala supruzi svog dečka pozivala čak i na svoje veze i poslovne kontakte sa srpskim ministrima.

– Pretila je da s njom nema šale, jer je ona zbog posla koji radi “vrh države”, praktično da joj se sve može, pa čak i da joj uništi život – otkriva sagovornik.

Mladen Đ., koji se sumnjiči da je zajedno sa Aleksandrom R. učestvovao u ucjeni Beograđanina, kontaktirao je juče s redakcijom Kurira. Iako se prvo predstavio kao advokat osumnjičene, a onda priznao da je zapravo njen saučesnik, tvrdio je da ništa od onoga što je napisano o njima nije istina, a onda ipak rekao da čovjek kojeg su ucjenjivali nije biznismen.

Na saslušanju u tužilaštvu oni su priznali da su izvršili krivično djelo, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode, ali je istraga protiv njih nastavljena.

On navodi i da, koliko mu je poznato, od Ivane Đ. nije tražila novac, već automobil i sve stvari Mladena Đ.

Iz Državne revizorske institucije su potvrdili da kod njih postoji zaposlena sa imenom i prezimenom osumnjičene, ali da oni o njenom eventualnom hapšenju nisu obaviješteni. S druge strane, njene kolege iz te institucije rekle su da nisu iznenađene hapšenjem i da je ona i ranije pravila skandale.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here