Državljanka Hrvatske uhapšena zbog teške krađe

0
416

Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca, inspektori Službe za poslove sa strancima su otkrili sigurnosno interesantnu osobu na području Banje Luke.

U postupku koji je provela Služba za poslove sa strancima s ciljem utvrđivanja zakonitosti boravka u BiH, te operativnim radom i provjerama, osoba je identificirana kao S.R, državljanka Republike Hrvatske, za koju je utvrđeno da se nalazi na međunarodnoj potjernici, koju je Interpol Monako raspisao zbog počinjenog krivičnog djela Organizirani kriminal i teške krađe.

Prema prikupljenim saznanjima, strana državljanka je predata Ministarstvu za unutrašnje poslova Republike Srpske koje ju je uhapsilo i sprovela Sudu BiH, radi provođenja ekstradicionog postupka.

Strana državljanka se dovodi u vezu sa sigurnosno-interesantnom osobom kojoj je Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u imigracioni centar Službe, radi kršenja imigracionih propisa i utvrđivanja identiteta, s obzirom na to da ona ne oosjeduje identifikacione dokumente.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here