Donald i Melania Trump pozitivni na korona virus

0
282

Američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania pozitivni su na koronavirus, potvrdio je prvi čovjek SAD-a na svom Twitter profilu.

“Večeras, prva dama i ja smo pozitivi na koronavirus. Odmah ćemo početi boravak u karantinu i proces oporavka. Prevazići ćemo ovo zajedno”, napisao je Trump na svom profilu.

Donald J. Trump
@realDonaldTrump
Tonight, @FLOTUS and I tested positive for COVID-19. We will begin our quarantine and recovery process immediately. We will get through this TOGETHER!

“Predsjednik i Prva dama se osjećaju dobro i on će nastaviti obavljati svoje dužnosti tokom oporavka. Medicinski tim će aktivno pratiti njihovo stanje”, rekao je Trumpov ljekar Sean Conley.

U srijedu je Trumpova savjetnica Hope Hicks također saznala da je pozitivna na koronavirus, nakon čega je predsjednik odlučio da testira sebe i svoju porodicu.

Trump je ove sedmice imao gust raspored i kao po svom običaju uglavnom nije nosio masku. U ponedjeljak je zajedno s potpredsjednikom Mikeom Penceom održao konferenciju za medije ispred Bijeće kuće, pa američki mediji nagađaju da bi i njegov najbliži čovjek također trebao biti testiran.

Trump je također tokom nedavne debate s protukandidatom na predsjedničkim izborima Josephom Bidenom ismijavao nošenje maske.

Predsjednik Amerike ima 74 godine i spada u demografsku grupu ljudi koji su lakše podložni težim oblicima bolesti COVID-19. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here