Nastup Zdravka Čolića u Sarajevu za Novu godinu zapalio regiju

0
459

Tim Zdravke Čolića objavio je da je njegov koncert u rodnom Sarajevu ove godine centralna atrakcija velikog novogodišnjeg dočeka u organizaciji Grada Sarajeva, a koji će zapravo trajati puna tri dana.

Naime, proslava će započeti u noći 30. decembra, nastupom mladih virtuoza Muzikarta, uz plesne ritmove, u samom centru grada. Potom će, u novogodišnjoj noći, centralnu binu i cijeli Trg BiH “do usijanja dovesti” Zdravko Čolić.

Konačno, u noći 1. januara 2018. bit će održan i koncert kultne sarajevske grupe Crvena jabuka. Svi koncerti će biti održani na najboljim lokacijama u samom centru Sarajeva, uz dobru organizaciju, vrhunsku pripremu, gurmanske specijalitete i sve popratne sadržaje koji će gostima uljepšati boravak.

Koncerte na otvorenom, uz nezaboravne zabave u ugostiteljskim objektima, prati i niz tradicionalnih događaja poput Sarajevo Holiday Marketa, a koji dodatno oplemenjuje blagdansku atmosferu u Sarajevu.

Inače, vijest da će Čola za Novu godinu zapjevati upravo u rodnom Sarajevu, odjeknula je i u Hrvatskoj. Na Čolin se koncert, tako, već spremaju brojni fanovi iz BiH, ali i iz svih krajeva nekadašnje države.

Brojne turističke agencije iz Zagreba, Beograda i drugih gradova nude specijalne aranžmane za dolazak na sarajevsku čaroliju, uz koncert Zdravke Čolića, koji će bez imalo sumnje biti jedan od njegovih najemotivnijih i najznačajnijih koncertnih nastupa, nevedeno je u saopćenju.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here