Dobar otpor “labudica”, ali bodovi odlaze u Zavidoviće (Foto)

0
306

U zaostaloj utakmici 5. kola Premijer lige BiH za rukometašice, u dvorani Mejdan u Tuzli večeras je ekipa Krivaje iz Zavidovića pobijedila domaće Jedinstvo rezultatom 39:25 (19:9).

Razlika u kvaliteti i iskustvu vrlo brzo je došla do izražaja. Gošće su brzo povele 7:0, a njihova golmanica, Hava Huskić, odbranila je pregršt udaraca, pokazujući da je još među najboljim vratarkama lige.

Tuzlanski „dječiji vrtić“ prvi gol je postigao u 12. minuti preko Merise Saletović. Na poluvremenu su gošće stekle veliku prednost od 10 golova.

U nastavku su domaće igračice u 37. minuti uspjele smanjiti prednost na osam golova, a unatoč povrede, odbranu Krivaje razbijala je Damljana Bošnjak. Pune ruke poslao imao je domaći fizioterapeut Admir Suljanović, jer je povrijeđena i Nadja Škapur, koja je skoro cijelu utakmicu presjedila na klupi.

Ipak, što se utakmica bližila dolazila je do izražaja „duža klupa“ gošći, koje su povećavale prednost, tako da su na kraju ostvarile pobjedu s 14 golova razlike. Uostalo, Krivaja je bila favorit, a o kakvoj ekipi se radi pokazuje njihova pobjeda minulog vikenda protiv Gruda (25:20), što je bio prvi poraz aktuelnih prvakinja BiH u posljednjih pet prvenstvenih sezona.

U sastavu Jedinstva Damljana Bošnjak postigla je osam, a Ajna Mačak i Monika Tadić po četiri gola. Po dva gola postigle su Andrea Pavić, Merisa Saletović i Renata Petrović, a po jedan Azra Jusić, Danijela Pavičević i Jasmina Osmanović.

U ekipi Krivaje po šest golova postigle su Adelisa Dautović i Amna Mehinagić, dok je Ivana Sikimić upisala pet pogodaka.

Ovom pobjedom Krivaja je izbila na 5. mjesto prvenstvene tabele sa 12 bodova, dok je Jedinstvo posljednje bez bodova. (mp – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here