“Dječji vrtić” Jedinstva ubjedljivo poražen od prijedorske Mire (Foto)

0
387

U susretu 1. kola Premijer lige za rukometašice, danas je u tuzlanskom Mejdanu ekipa Jedinstva poražena od Mire iz Prijedora rezultatom 26:44 (11:19).

Osjetno podmlađena ekipa „plavih“ samo u početku bila je ravnopravan protivnik iskusnijim i kvalitetnijim gošćama, kada su u nekoliko navrata vodile. No, nakon 5:6 sve konce preuzele su u svoje ruke Prijedorčanke.

Duška Tintor, Azra Bašanović i Dragana Mutić, te golmanica Bojana Sekulić, najzaslužnije su što je ekipa Mire na poluvremenu stekla prednost od osam golova.

U nastavku skoro ista slika. Iskusne gošće koristile su svaku pogrešku domaćeg sastava i na kraju su slavile ubjedljivu pobjedu, ali i tuzlanski „dječji vrtić“ znao je izmamiti aplauz malobrojne publike za borbenost i lijepe poteze.

U ekipi Jedinstva najefikasnije su bile Damljana Bošnjak sa osam, Renata Petrović sa šest golova, dok su po tri postigle Merisa Saletović i Jasmina Osmanović. Golove su još postigle: Danijela Pavičević i Monika Tadić po dva, te po jedan Samra Ibrahimovič Ajna Mačak

Najviše golova za ekipu Mire postigle su Duška Tintor 10, Anđela Stojanović osam, te Azra Bašanović i Dragana Mutić po šest.

Ekipa bez velikog iskustva i “zvučnijih” imena imat će težak posao da zadrži status premijerligaša. Tim više, što klub i u organizacionom smislu ovisi samo od jednog čovjeka, predsjednika Milenka Tadića, jedinog koji je ostao u Jedinstvu, nakon što su “digli ruke” svi članovi uprave.

I Skupština je ostala bez predsjednika Zvjezdana Karadžina, koji je podnio ostavku, pa je krajnje vrijeme da se sazove nova sjednica kako bi se popunio UO i imenovalo novo skupštinsko rukovodstvo. (mp – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here