Dita 1977 doo Tuzla obilježila 42 godine postojanja

1
632

Slavljeničko raspoloženje u Diti donijelo je uštede vjernim kupcima. Naime, u periodu od 25. juna do 31. jula u sklopu kampanje povodom 42 godine postojanja, Industrija deterdženata Dita 1977 d.o.o. Tuzla, za svoje kupce pripremila je niz pogodnosti na asortimanu Arix deterdženata i omekšivača, te na tekućim sapunima Monia i 3De deterdžentima.

Iz Dite najavljuju i novitete koji će se uskoro naći na tržištu.

Podsjećamo, “Dita”, d.d., industrija deterdženata Tuzla  osnovana je 26. juna 1977. godine zajedničkim ulaganjem kombinata “SODASO” Tuzla i italijanske firme “MIRA LANZA” iz Đenove. Od tada pa do danas pred Ditom su bili razni izazovi koje su zajedničkim snagama radnici prevazišli. Danas, nakon 42 godine, Dita je ponovo gigant u hemijskoj industriji, zahvaljujući brojnim investicijama u proširenje kapaciteta fabrike, ali i u dobar tim ljudi u proizvodnji. Cilj im je postati vodeći proizvođač deterdženata u BiH kao i jedan od značajnijih proizvođača na regionalnom tržištu industrijskih deterdženata kao i u sektoru robe široke potrošnje.

(Sponzorisani članak)

Download PDF

1 komentar

  1. Ako sadašnji vlasnici baštine tradiciju i ime DITE, bilo bi onda korektno i da isplate stotine zakinutih povjerilaca kojim je “stara” DITA ostala dužna milionski iznos. Za sadašnji rad i uspjehe svaka čast novom menadžmentu, ali to je ipak Eldin i BINGO a ne DITA. Sreto novoj DITI u daljnjem radu!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here