Direktor Zavoda Pazarić traži ostavku ministra Drljače

0
198

Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić, koji je smijenjen odlukom Upravnog odbora tog zavoda, zatražio je hitnu smjenu federalnog ministra rada i socijalne politike Veske Drljače, jer je kako tvrdi, najodgovornija osoba za situaciju u tom zavodu.

Salić je danas na pres-konferenciji potvrdio da ga je Upravi odbor smijenio, a taj odbor, kako je istakao, smijenila je prethodno Vlada FBiH.

– Ministar Drljača nije ništa poduzeo da zaštiti uposlenike i štićenike u Pazariću. Nakon moje smjene, ni jedan čovjek neće smjeti da priča o korupciji i kriminalu – kazao je Salić.

Tvrdi da je u dokumentu Porezne uprave FBiH navedeno da postoji 594.908 KM neplaćenog poreza, te istakao da je ministar Drljača morao biti informiran o tome.

Salić je kazao da se njegovom smjenom neće ništa promijeniti te da uposlenici i sada nadljudskim naporima čuvaju štićenike.

Upravni odbor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić smijenio je danas na telefonskoj sjednici direktora Zavoda Redžepa Salića, čime je ispoštovana odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine od 22. novembra o smjeni cjelokupne uprave tog zavoda.

Federalna vlada donijela je tu odluku nakon što je poslanica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić objavila snimke o štićenicima Zavoda koji su vezani, a te materijale objavili su i svjetski mediji.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here