Detalji potjere za ubicom: Čaušević se ubio bombom

0
234

Nedžad Čaušević, osumnjičeni za ubistvo ženske osobe u sarajevskom naselju Nedžarići, izvršio je samoubistvo aktiviranjem bombe na lokalitetu Gušča brdo u opštini Istočna Ilidža.

Rekao je ovo novinarima portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, te dodao da je osumnjičeni prilikom bjekstva pucao na policiju, nakon čega je izvršio samoubistvo aktiviranje ručne bombe.

Govoreći o ovom slučaju, Hadžiabdić je naveo da je operativni centar MUP-a KS jutros oko 7 sati obaviješten da su dvije osobe zadobile povrede za koje se sumnja da su proistekle upotrebom vatrenog oružja u ulici Aleje Bosne srebrene.

Na mjesto nesreće izašli su pripadnici Uprave policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, dok je druga osoba prevezena na ukazivanje dalje ljekarske pomoći, prvo u Opću bolnicu, a potom i na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Na mjestu događaja, podsjetio je, izvršen je uviđaj po nadzorom Tužilaštva KS.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela, kvalifikovanih kao ubistvo i izazivanje opšte opasnosti sa težom posljedicom, policijski službenici su identifikovali osumnjičenog Nedžada Čauševića.

“U saradnji sa OSA-om i PU Istočno Sarajevo locirano je vozilo koje je Čaušević koristio. Ovom prilikom mi se zahvaljujemo na saradnji PU Istočno Sarajevo i OSA-i. U ovom momentu nemamo više informacija o osobi koja je izvršila ubistvo. Sve ono što smo poduzeli jeste da se isti što prije locira i liši slobode”, rekao je portparol MUP-a KS.

Osumnjičeni Čaušević je, nakon što je primijetio policijske službenike, iz vatrenog oružja pucao, ali niko povrijeđen.

“Izvršio je samoubistvo aktivirajući ručnu bombu”, potvrdio je Hadžiabdić.

(Vijesti.ba)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here