Detalji nesreće kod Kalesije: Tragedija izazvan prebrzom vožnjom i preticanjem?

0
760

Tri osobe su smrtno stradale, a dvije su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 21:30 sati dogodila kod Kalesije na regionalnom putu Međaš-Živinice.

Dvadesetogodišnji M. Š. i 27-godišnja M. H., nastanjeni na području Kalesije, u teškom zdravstvenom stanju su sinoć hospitalizirani u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Tuzli. Kako saznajemo, do nesreće je došlo zbog prekomjerne brzine.

Kako su precizirali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), u ovoj nesreći su učestvovali 20-godišnji M. Š. koji je upravljao automobilom marke BMW i 27-godišnja M. H. koja je bila za volanom Opel Corse.

Saputnice iz Corse, 56-godišnja A. H., 59-godišnja A. H. i 36-godišnja E. S., nastanjene na području Kalesije, tom prilikom smrtno su stradale.

Kako saznajemo, u ovoj nesreći smrtno su stradale Ajša i Ajiša Hamzić te Erna Sinanović, odbojkašica Ženskog odbojkaškog kluba Bosna te nekadašnja reprezentativka Bosne i Hercegovine iza koje je ostala blistava karijera.

“Pacijentica M. H. je zadobila vrlo teške povrede grudnog koša te je priključena na aparate za vještačko disanje. Pacijent M. Š. ima višestruke povrede, svjestan je i spontano diše”, pojasnila je za Klix.ba glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Uviđaj su na mjestu nesreće obavili policijski službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija i dežurni kantonalni tužilac.

“Naređena je obdukcija stradalih osoba te vađenje urina oba vozača. Bit će izdata naredba vještaku saobraćajne struke kako bi se vještačenjem utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nesreće”, kazao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Saznajemo i da je do ove saobraćajne nesreće najvjerovatnije došlo zbog prekoračenja brzine te nepoštivanja saobraćajnih pravila. Naime, M. H. je automobilom Opel Corsa prešla u suprotnu saobraćajnu traku, izazvavši direktan sudar s BMW-om. (A.K., Klix.ba, Foto: NKP)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here