Dervišević: Mogu obećati jedino naporan rad i mnogo znoja!

0
696

Na kormilu ŽOK Sloboda došlo je do promjena. Palicu prvog trenera preuzeo je Armin Dervišević, koji je u prošloj sezoni mušku ekipu Slobode doveo prvi put do play-offa za ulazak u Premijer ligu BiH.

Armin Dervisevic, novi trener odbojkasica Slobode (Foto: Miroslav Petrović)

Uprava Slobode, u kojoj egzistiraju  ženska i muška ekipa, na kraju prošle sezone Derviševića je prekomandovala u premijerligaški sastav odbojkašica, s novim zadacima.

– Povjerena mi je prva ženska ekipa Slobode, dok će ulogu pomoćnika imati Elma Karabegović. Ekipu su napustile Armela Jahić, Amra Isaković i Armina Avdic, a došle su Dženita Džordžaljević, Almina Turkić i Adna Dogdibegović. Imamo u planu dovesti još jednu ili dvije djevojke, kako bi upotpunili prvu ekipu – kaže za TuzlaL!VE.ba novi trener odbojkašica Slobode, Armin Dervišević.

To nije jedina novost u planu stvaranja nove, jače ekipe odbojkašica.

– Od prošle sezone imamo i drugi tim sastavljen od djevojčica iz Tuzle koje se takmiče u Prvoj federalnoj ligi i tako stiču iskustvo koje će im pomoći da se lakše uklope u prvu ekipu. Plan nam je nekoliko djevojčica iz mlađeg tima polako uvoditi u trenažni proces prvog tima, kako bi taj prelaz što brže “odbolovale” – napominje novi trener “lastavica”.

Pripreme za narednu sezonu pocinju 6. augusta.

– Ono što mogu obećati je naporan rad i mnogo znoja, kako bi ova mlada ekipa što spremnija dočekala početak sezone i borbu za bodove – zaključio je Dervišević.

U prošloj sezoni Sloboda je na jedvite jade izborila opstanak u ligi. Iako su se sticajem okolnosti našle u četvrtfinalu play-offa, a igrale su i u završnici Kupa BiH, sezona je  popraćena lošim odnosima unutar ekipe zbog čega je došlo do “kadrovskih promjena”.

Armin Dervišević prvi put je u ulozi trenera premijerligaškog, uz to ženskog sastava. Ali, oni koji ga poznaju, reći će kako je ozbiljan, vrijedan i dosljedan kada je izvršenje klupskih ciljeva u pitanju. (mp, tl – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here