Delegacija ZiraatBank BH uručila donaciju Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

0
225

Predstavnici ZiraatBank BH d.d. predvođeni direktorom Sektora za korporativne komunikacije Admirom Murtezićem, posjetili su danas Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, te su tom prilikom ovoj ustanovi uručili donaciju.

Riječ je o osnivanju kutka za odmor i učenje “ZiraatBank”, u kojem će mališani moći da se opuste uz veliki broj raznovrsnih knjiga kako za lektiru, tako za neobavezno čitanje i nadograđivanje svog znanja.

Pored ovih naslova, posebnu sreću i zadovoljstvo ulila je i činjenica da je biblioteka obogaćena šarenim koricama slikovnica za najmlađe.

Ono što je izazvalo dodatnu radost štićenika Doma su i lazy bag-ovi za mališane u koje će se moći udobno smjestiti i listati željenu knjigu.

Iz ZiraatBank BH su istakli da im je izrazito veliko zadovoljstvo to što svojim skromnim poklonom mogu doprinijeti kvalitetnijem odrastanju ovih mališana, te da se nadaju da je ova donacija samo ozvaničila početak saradnje.

Iz banke se nadaju da će biblioteka kod djece probuditi ljubav prema knjigama i stvoriti naviku čitanja i sticanja novih znanja.

“To je ono čime se oduvijek vode i u ZiraatBank BH d.d., te su početak oktobra, koji se obilježava kao Sedmica djeteta, odlučili provesti sa veselim tuzlanskim mališanima, a na rastanku su sklopili prijateljsko obećanje da će se ponovno vratiti sa mnoštvom poklona i osmjeha”, naveli su iz banke.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here