David Dragičević danas bi slavio 22. rođendan

0
387

Prijatelji Davida Dragičevića danas su, na dan kada bi navršio 22 godine da je živ, istakli da, iako ga nema fizički, ostat će zauvijek s njima.

Davidova najbolja prijateljica Emilija Zebić kazala je da su se danas okupili na banjalučkom glavnom trgu, jer su zadnji njegovi tragovi bili na tom mjestu, gdje smo se ukupljali 10 mjeseci.

Kaže da su došli na to mjesto simbolično u 12.05 sati, jer time šalju poruku da je sada kasno da David proslavi svoj rođendan.

– Uzeli ste život mladom momku, koji je imao sliku svoje budućnosti, želio je ženu, djecu, da živi. Želio je da živi. Volio je život. Na dan njegovog rođenja njega nema. Nema ga fizički, ali će ostati ovdje zauvijek. Oni koji su ga ubili, mučili, maltretirali, tukli, silovali šest dana da znaju, ubit će vas on mrtav – rekla je ona.

David Dragičević je rođen 31. januara 1997. godine u Banjoj Luci, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je 24. marta prošle godine u koritu rijeke Vrbas.

Njegovi roditelji i prijatelji smatraju da je ubijen, zbog čega su se deset mjeseci okupljali u centru Banje Luke, tražeći istinu i pravdu.

Istraga još nije otkrila sve detalje stradanja ovog mladića. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here