Danas u Vijećnici treći Austrijski bal

0
170

Austrijski bal, reprezentativna manifestacija čijom je organizacijom Sarajevo svrstano prije tri godine na listu svjetskih gradova u kojima se ona održava, najavljen je za večeras u Vijećnici.

Na novinarskoj konferenciji održanoj jučer u tom objektu, gradonačelnik Abdulah Skaka, predsjednica Udruge “Austrijski bal u BiH” Zinaida Jamakosmanović i jedan od članova Bečke filharmonije koji će nastupiti u glazbenom dijelu, maestro Robert Werner, naglasili su da je na zadovoljstvo poklonika, postala tradicionalnom ova jedinstvena manifestacija čiji je inicijator nekadašnji veleposlanik Austrije u Bosni i Hercegovini Martin Pammer.

Jamakosmanović je navela da Udruga na čijem je čelu prvi put samostalno organizira bal, treći po redu, uz podršku gradske uprave i Veleposlanstva Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik i predsjednica Udruge također su istaknuli da je cilj postići svake naredne godine sve bogatiji i ljepši sadržaj.

Manifestacija će početi večeras defileom na crvenom tepihu ispred Vijećnice.

Uzvanicima će se obratiti gradonačelnik Sarajeva i aktualna veleposlanica Austrije Ulrike Hartmann.

Fanfare će najaviti sam početak glazbenog i plesnog dijela u 21 sat.

Do četiri sata narednog jutra će trajati program u čijem su osmišljavanju organizatori kontaktirali s mnogim umjetnicima iz Beča, Sarajeva i cijele regije.

Po gradonačelnikovoj današnjoj izjavi na pres-konferenciji, manifestacija između ostalog dokazuje prijateljstvo glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Austrije.

U protekle dvije godine, Austrijski bal u Sarajevu okupio je blizu 500 sudionika, poslanika kulture i umjetnika iz obje države. Više od 3000 posjetitelja uživalo je u glazbi, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika.

Očekuje se da će ovog puta doći više od 200 izvođača i tisuću gostiju.

Organizatori ističu, između ostalih sudionika, nastupe umjetnika kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka iz Opere grada Graza, ali i pijanista Roberta Wernera, prijatelja ove manifestacije.

Organizacija ovakvog događaja je izuzetno zahtjevna tehnički i financijski, pa je predsjednica Udruge “Austrijski bal u BiH” zahvalila brojnim sponzorima i prijateljima za njihov doprinos večerašnjoj bajkovitoj večeri, kako je rekla jučer na novinskoj konferenciji.

Građani mogu nabaviti karte za Austrijski bal do 14 sati kontaktiranjem na: kupikartu.ba ili na prodajnim mjestima u Bosanskom kulturnom centru i Skenderiji, javila je Fena.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here