Danas počinje Sajam privrede Brčko 2019.

0
192

Vrata Sajma za posjetitelje biće otvorena danas u deset sati, a ulaz je besplatan

Sve je spremno za 18. međunarodni sajam privrede Brčko 2019. koji počinje danas i trajaće do subote, potvrdio je za Oslobođenje Jelenko Ilić, predsjednik Organizacionog odbora Sajma.

Za Sajam je prijavljeno oko 150 izlagača, koji su već popunili štandove u tržnom centru Tropic, gdje će se Sajam i održati.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istakao je kako je Sajam upotpunjen kvalitetnim pratećim sadržajem koji je Privredna komora u saradnji s Vladom organizirala, a tokom Sajma će promovirati i Vladine projekte, prije svega, program samozapošljavanja i mlade poduzetnike koji su se odlučili na ovaj korak u svom biznisu.

– S obzirom na problem odlaska radne snage iz BiH, Sajam će fokus staviti na zapošljavanje, a Brčko distrikt već godinama izdvaja novac za projekte samozapošljavanja koji su se pokazali jako dobri i zahvaljujući kojima su brojni mladi pokrenuli posao u Distriktu. Također, želeći da promovišemo mlade poduzetnike, odlučili smo da ove godine na Sajmu mladim poduzetnicima obezbijedimo besplatne štandove na kojima će moći promovisati poslove, istakao je Ilić, dodajući kako očekuju veliki broj posjetilaca.

Na Međunarodnom sajmu privrede Brčko 2019. planirano je održavanje okruglog stola o Zakonu o poslovnim zonama, koji je usvojen u prvom čitanju u Skupštini distrikta, a riječi će biti i o različitim konceptualnim rješenjima poslovnih zona, s obzirom na to da se lokalna zajednica nalazi pred izborom za koji se od tih koncepata opredijeliti.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here