Danas finale i meč za 3. mjesto na rukometnom turniru Slobode

0
311

Drugog dana međunarodnog rukometnog turnira, koji se igra u Tuzli u povodu 60-godišnjice RK Slobode, na program su susret za 3. mjesto, te finale.

U utakmicu za 3. mjesto u 15.30 sati sastat će se Sloboda – Metaloplastika, dok će u finalu od 18 sati igrati Orošhazi FKSE (Mađarska) – Ohrid 2013 (Republika Sjeverna Makedonija).

Da podsjetimo, sinoć je Orošhazi FKSE pobijedio šabačku Metaloplastiku rezultatom 30:27 (13:12), dok je u drugom susretu Ohrid 2013 nadigrao domaćina turnira, tuzlansku Slobodu rezultatom 31:30 (17:16).

Zatvaranje turnira i dodjela nagrada obaviti će se u 19.30 sati.

Najavljeno je da će sav prihod od prodaje karata za turnir i donacija biti uplaćen na račun za pomoć trogodišnjoj Nejli Habibić i njenom nekoliko godina starijem bratu Merzadu iz Šenkovića kod Novog Travnika.

Agilna uprava tuzlanskog kluba, stoga, poziva sve ljubitelje sporta da dođu u Mejdan i kupovinom ulaznica doprinesu uspješnosti akcije pomoći djevojčici i dječaku koji su nedavno ostali bez oba roditelja i sada žive sa siromašnom nenom.

Iz uprave Slobode su poručili da će na sav prihod od prodaje ulaznice još toliko dati iz klupske blagajne, kako bi se pomoglo djeci iz Šenkovića. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here