Crnokošuljaši spremaju provokaciju u Jasenovcu

0
325

Danas će se održati službena komemoracija žrtvama Jasenovca. No, čini se da se sprema i provokacija.

Podsjetimo, premijer Plenković i njegova svita će danas sudjelovati u službenoj komemoraciji u znak sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac.

Uz premijera u Jasenovcu će biti potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Izaslanstvo Hrvatskog sabora vodi predsjednik sabora Gordan Jandroković Njonjo.

Manjine bojkotiraju službenu komemoraciju

Okupljanje uzvanika očekuje se do 10,15 sati ispred zgrade Memorijalnog muzeja, a kolona sjećanja krenut će u 10,40 sati prema spomeniku Bogdana Bogdanovića “Cvijet” gdje će u 11 sati početi komemoracija.

Treba napomenuti da službenu državnu komemoraciju u Jasenovcu bojkotiraju predstavnici svih manjina osim romske. Jučer su počast žrtvama Jasenovca odali antifašisti i Srbi, a prije toga i predstavnici židovske manjine.

Keleminčevi ekstremisti stižu u Jasenovac

No, čini se da ovogodišnja komemoracija neće proći bez provokacija ekstremnih desničara.

Naime, dolazak u Jasenovac najavio je notorni desničarski redikul Dražen Keleminec, koji je nedavno postrojio svoje crnokošuljaše na glavnom zagrebačkom trgu, gdje su mahali američkom zastavom i slavili aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Keleminec je najavio da će se u 10 sati pojaviti na području Jasenovca, a Index doznaje da će na stati prema spomeniku izvesti provokativni “performans”.(ip,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here