Crnogorska policija zaplijenila 172 kilograma droge skank

0
343

Crnogorska policija presjekla je lanac krijumčarenja narkotika iz Albanije u Crnu Goru i zaplijenila oko 172 kilograma droge skank, te uhapsila dvije osobe.

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Uprave policije Crne Gore uhapsili su osobu inicijala D. V. (36) iz Podgorice i B. B. (31) iz Subotice.

Ove osobe su uhapšene u priobalnom dijelu Skadarskog jezera, kada su krenule da utovare šest džakova sa skankom u vozilo nakon što su ih iskrcale iz čamca kojim su drogu, kako se sumnja, prethodno prokrijumčarile preko jezera iz Albanije.

U saopštenju Uprave policije Crne Gore navodi se da su osumnjičeni pokušali da pobjegnu, ali da ih je policija sustigla.

Osobe, droga i vozilo predati su službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

U drugoj akciji u Budvi službenici Uprave policije Crne Gore su uhapsili osobu inicijala I. P. (27) iz Budve, nakon što su u stanu koji je koristila pronašli i oduzeli osam pakovanja marihuane ukupne težine kilogram i 730 grama.

“Sve tri osumnjičene osobe će, uz krivične prijave, biti privedene državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Materije za koje se sumnja da su skank i marihuana će biti upućene forenzičkom centru radi vještačenja”, navodi se u saopštenju.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here