Članovi grupa koje traže pravdu za Davida i Dženana u srijedu protestuju u Sarajevu

0
282

Očevi stradalih mladića iz Sarajeva i Banje Luke Dženana Memića i Davida Dragičevića – Muriz i Davor, pozvali su svoje članove i pristalice na proteste u srijedu, 29. maja, ispred zgrade Visokog sudskog i tužilačkog vijeća zbog afere “Tegeltija”.

Protesti će biti održani s početkom u 11:55 sati, simbolično poručujući da je vrijeme za promjene.

“Treba podržati svaki protest u ovoj državi koji za cilj ima promjene. Ono što mi već odavno znamo, za šta se preko tri godine već borimo, možda sad postaje jasno i drugima. Zato ćemo mi da izađemo sa narodom zajedno ispred VSTV-a, da ponovo ukažemo na situaciju u pravosuđu, što radimo već tolike godine, mnogo prije afere oko Tegeltije koja se proteklih dana povlači po medijima”, kazali su članovi grupe “Pravda za Dženana”.

Istakli su kako će stati uz narod i pozvali druge da to učine. Iz Banje Luke je najavljen dolazak većeg broja građana koji će također tražiti da pravosuđe pošteno radi svoj posao i riješi slučajeve koji potresaju BiH već mjesecima.

Na proteste ispred VSTV-a građane je prvobitno pozvao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kao vid pritiska na čelne ljude tih institucija kako bi podnijeli ostavke ponukan posljednjom koruptivnom aferom u koju je uključen i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

Brojni predstavnici političkih stranaka, vlasti i organizacija pozvali su Tegeltiju da da ostavku, dok je Tužilaštvo BiH formiralo predmet o ovom slučaju.

(klix)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here