Cipurković “labudicama”: Niko nema rezervisano mjesto u ekipi, svi krećete od nule! (Foto/Video)

0
1078

Novi trener Jedinstva AtlasRelaxa Damir Cipurković obavio je danas prozivku rukometašica, a u večernjim satima na stadionu Tušanj u Tuzli održan je prvi trening.

Nakon dobrodošlice čelnika kluba Zvjezdana Karadžina, Cipurković je najavio težak i naporan rad kako bi ekipa što spremnije dočekala početak nove takmičarske sezone, u kojoj će tuzlanske „labudice“ poslije osam godina kročiti na evropsku scenu u okviru Challenge kupa.

– Radit ćemo dva puta dnevno. Prvih sedam dana na stadionu, a potom ćemo ući u Mejdan i početi rad s loptom. U pripremnom periodu odigrat ćemo sigurno sedam utakmica, a nastojimo ugovoriti još nekoliko s domaćim i ekipama iz Srbije. Niko od vas nema zagarantovano mjesto u ekipi, za njega se trebate izboriti i svi krećete od nule. Teren je jedino mjerilo – naglasio je Cipurković.

Na prvom treningu pojavilo se osam novih igračica: su Ivana Rajković (Rtanj, Boljevac), Ivana Sikimić (Mladost, Nova Pazova), Dejana Kulić (Radnički, Kragujevac), Šejla Kararić i Adrijana Damjanović (Mira, Prijedor), Damljana Bošnjak (Radnik, Bijeljina), Nadja Škapur (Živinice) i Amina Bajrić (Krivaja, Zavidovići).

Iz prošlogodišnjeg sastava bile su: Admira Zvekić, Marija Belušević, Martina i Matea Šumelj, Selma Omerović i Jasmina Osmanović.

Dozvolu za par dana zakašnjenja dobile su Neira Midžić i Marijana Sorak, dok je Sumeja Mujkić na postoperativnom tretmanu.

Već 25. augusta Tuzlanke će odigrati prvu pripremnu utakmicu, a protivnik u Šapcu bit će im igračice Medicinara, aktuelnog prvaka Srbije.

U ovom mjesecu odigrat će još utakmicu u Tuzli protiv Loznice, dok će u septembru nastupiti na turnirima u Osijeku i Loznici, da bi 6. septembra u Mejdanu dočekali ekipu Vukovara.

Trener Cipurković najavio je da će na fizičkoj pripremi igračica raditi Muris Đug, profesor sa Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Tuzli.

– Sve su igračice još prije 15 dana dobile program individualnog rada, tako da se nadam da su došle u dobroj kondiciji. Radit ćemo naporno, jer u ovoj sezoni želimo “napasti” naslov prvakinja BiH, te da što bolje prođemo u Challenge cupu gdje nam je protivnik PAOK iz Soluna – zaključio je Cipurković.

Svim igračicama danas su uručeni primjerci Pravilnika o klupskim obavezama u kojima se govori o pravima, ali i o velikim obavezama igračica, pa i kaznama za nedisciplinu ili kršenje “klupskog reda”. (tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here