Čepoćilim Udruženja ‘Green Art’ kao nova turistička atrakcija

0
302

Građani Sarajeva prikupili su više od 800 kilograma pvc čepova kako bi bio napravljen mozaik Čepoćilima sa šarom bosanskog ćilima, u organizaciji Udruženja “Green Art”.

Total dizajn i idejni koncept je osmislila akademska grafička dizajnerica Alma Hrasnica Dervišević, koja je na današnjoj prezentaciji projekta Čepoćilim u Sarajevu istakla da je na direktnoj izrad tog projekta učestvovalo više od 540 djece i mladih. U Čepoćilim je “utkano” više od 25.000 čepova, a dimenzije su mu 3x10m (30m2).

Hrasnica Dervišević, govoreći o značaju ovog projekta, ističe da je plastika veliki problem za planetu te da i na ovaj kreativni način daju doprinos očuvanju planete.

Potencijal u ovom projektu prepoznala je Turistička zajednica Kantona Sarajevo te tako sav trud, podvlači Alma Hrasnica Dervišević, neće završiti u nekoj garaži.

– Turistička zajednica Kantona Sarajevo će finansirati postavku Čepoćilima u prostoru. Tako da će on biti dostupan na područlju Kantona Sarajevo kao nova turistička atrakcija – navela je ona. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here