Cazin i Velika Kladuša zbog padavina ostali bez struje

0
500

Gusti snijeg koji protekla 24 sata bez prestanka pada u sjeverozapadnoj Bosni donio je brojne probleme građanima, otežao odvijanje saobraćaja, a veća područja Unsko-sanskog kantona ostavio bez električne energije.

Za sada je najteža situacija u gradovima Cazin i Velika Kladuša čije su kompletne teritorije od jutros bez napajanja električnom energijom. Odvijanje saobraćaja je maksimalno otežano budući da su ceste slabo očišćene, pogotovo u ruralnim dijelovima općina.

Ništa bolja situacija nije ni u Bihaću, gdje je u 13 sati izmjereno čak 60 centimetara snijega. Pojedini dijelovi ovog grada također su bez struje, a van napajanja električnom energijom su i vodovodi Klokot i Privilica koji snabdijevaju veći dio Bihaća vodom, pa je znatan dio stanovništva trenutno i bez vode. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Veći dijelovi Bosanske Krupe i Sanskog Mosta, također su bez ektrične energije.

Saobraćaj se odvija otežano i usporeno na svim putnim pravcima. Na magistralnom putu M-5 Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar obavezno je korištenje lanaca za teretna vozila. Na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana prometa za teretna vozila iznad 7,5 tona.

U protekla 24 sata zabilježena je 21 saobraćajna nesreća u gradovima Unsko-sanskog kantona, od čega 13 u Bihaću.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here