Bulić o pripremama “solara”: Velika je borba za mjesto u ekipi

0
560

Rukometaši tuzlanske Sloboda Solane u trenažnom procesu su od 6. augusta, a ukoro slijedi odigravanje pripremnih utakmica.

Za sada se još naporno radi na sticanju fizičke spremnosti, počeo je i rad s loptom. Uskoro počinje odigravanje kontrolnih utakmica, a dogovoreno je šest prijateljskih utakmica.

– Za sada sve ide po planu. Velika je borba za mjesto u ekipi, momci izvršavaju sve zadatke profesionalno. Jedva čekaju prvu utakmicu, mada ja smatram da ćemo tek za mjesec dana biti potpuno spremni. Naime, još radimo fiziku ujutro, a naveče s loptom – izjavio je za TuzlaL!VE.ba trener Sloboda Solane, Mirza Bulić.

Prema njegovim riječima, u vremenu od 23. augusta do 9. septembra “solari” će odigrati ukupno šest utakmica.

– Prva je na rasporedu već 23. augusta kada nam dolazi jaka ekipa Dervente. Dva dana nakon toga, dogovorili smo susret s Osijekom u Osijeku – kaže Bulić.

Tuzlanski „solari“ igrat će još 29. augusta protiv Vogošće, 1. septembra protiv visočke Bosne, a u finišu priprema i dvije domaće utakmice, protiv brčanske Lokomotive 4. septembra, te uzvratnu s Bosnom iz Visokog, 9. septembra.

Utakmica s Visočanima po svemu sudeći bit će „generalka“ pred start u prvenstvu u kojem „solari“ za cilj imaju povratak u Premijer ligu BiH.

Prvenstvo bi trebalo početi 15. septembra, ali s obzirom na situaciju u RS BiH još ništa se ne može uzeti „zdravo za gotovo“. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here