Brkić: U antivakserskim pokretima i pojedini članovi Ljekarske komore TK!

Ljekarska komora TK osuđuje antivakserske pokrete, osobito članove LJKTK koji učestvuju u ovim aktivnostima

0
153
Ljekarska komora TK osuđuje antivaksersko djelovanje svojih članova (Foto: Internet)

Ljekarska komora TK prati aktivnosti članova LJKTK koji participiraju u radu kriznih štabova i radu zdravstvenih ustanova na području TK u kojima se zbrinjavaju oboljeli od Covid-19 infekcije na području našeg kantona, navodi se u današnjem saopćenju Ljekarske komore TK.

Komora izražava nezadovoljstvo procentom vakciniranoga stanovništava na području TK. Očekivali smo da će procenat vaksinisanih, obzirom na aktivnosti Kriznih štabova, biti znatno veći.

Još jednom upućujemo apel građanima na području TK da se vakcinišu protiv Covid-19 infekcije, bilo kojom vakcinom dostupnom u našim zdravstvenim ustanovama.

Takođe, primijećene su i pojačane aktivnosti antivakserskih pokreta na području TK, a što je za nas iznenađujuće, uz učešće pojednih članova LJKTK u istima.  Osuđujemo antivakserske pokrete, osobito članove LJKTK koji učestvuju u ovim aktivnostima.

LJKTK prati aktivnosti takvih članova, ograđuje se od istih i poziva ih da prestanu sa navedenim.

LJKTK će sigurno postaviti pitanje odgovornosti takvih članova, jer propagiraju stavove suprotne preporukama Kriznih štabova, zdravstvenih institucija i Svjetske zdravstvene organizacije, kao i preporukama LJKTK, obavezujućim za članove Komore, navodi se u saopćenju Ljekarske komore TK koje je potpisao predsjednik, prof. dr. Harun Brkić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here