Bračnom paru iz Gruda 29 godina zatvora zbog ubistva djeteta

0
232

Mladenka Šimić iz Dragićine pored Gruda, koja je sa svojim suprugom u rujnu prošle godine izvršila čedomorstvo nad svojim vlastitim djetetom, osuđena je na 14 godina zatvora.

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zaključilo je Sporazum o priznanju krivnje s optuženom Mladenkom Šimić, a isti je prihvatio Županijski sud u Mostaru.

Žena je osuđena za kazneno djelo “ubojstvo” počinjeno prema svom, tek rođenom djetetu. Izrečena joj je zatvorska kazna u trajanju od 14 godina, priopćeno je iz Ureda županijskog tužitelja.

Njen muž Milo Šimić ranije je po istoj optužnici osuđen na 15 godina zatvora.

Zločin se dogodio 12. rujna 2018. kada je Milo Šimić s dvoje maloljetne djece došao po suprugu koja se nekoliko dana ranije porodila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Pri povratku kuću, na prometnici Mostar – Čitluk u mjestu Kobilovača, žena se s maloljetnom djecom udaljila od vozila, a muškarac je tek rođenu bebu bacio u šipražje. Beba je zadobila teške lomove i ozljede glave te je uskoro preminula.

Nakon okončanog sudskog postupka supružnici su završili iza rešetaka, a njihovo dvoje maloljetne djece smješteno je u Majčinom selu u Međugorju. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here