Bošnjaković: Tri boda protiv Zvijezde 09 bila bi kao božji dar

0
217

Prvenstvenu pauzu nogometaši Slobode proveli su vrijedno trenirajući u Tuzli. Odustali su od prijateljske utakmice s Čelikom, a ni poslije nisu odigrali nijednu test-utakmicu.

Milenko Bošnjaković: Iz Zvijezde 09 nosim lijepe uspomene, ali sada je Sloboda moj klub (Foto: Miro Petrović)

Šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković objašnjava razloge otkaza susreta sa Zeničanima.

– Dan nakon što smo dogovorili utakmicu, pet igrača se na treningu žalilo na povrede. Naravno da smo morali otkazati utakmicu. Cijelo vrijeme vrijedno smo trenirali na Tušnju – kaže Bošnjaković u razgovoru za Fenu.

Kratak predah Bošnjaković je iskoristio da u Banji Ilidži kod Gradačca na postoperativnoj terapiji posjeti veterana navijačke skupine Fukare, Sulju Dorića.

– Suljo je gradski čovjek, prijatelj Slobode i otišao sam mu u posjetu, a već su ga obišli Nikola Nikić i Ešref Jašarević, legende našeg nogometa – objasnio je „coach“ Slobode.

Tuzlaci sutra gostuju u Ugljeviku protiv Zvijezde 09, ekipe koju je Bošnjaković u prošloj sezoni spasio ispadanja, a sada bi je pobjedom mogao gurnuti u „bezdan“.

– Za Zvijezdu 09 vežu me lijepe uspomene. Žao mi je što imaju ovako malo bodova, jer ih ni sreća nije poslužila na nekim utakmicama. Nadam se da neće ni sutra, jer je sada Sloboda moj klub i, naravno, želim pozitivan rezultat. Tri boda bila bi nam kao božji dar – izjavio je strateg „crveno-crnih“.

Na nekoliko igrača ne može računati zbog povreda i rehabilitacije. Posljednji su se spisku „nesposobnih“ za utakmicu priključili Buljić i Adilović. Ipak, Bošnjaković vjeruje da će ostali igrači zapeti i prekinuti seriju od osam utakmica bez pobjede.

Susret Zvijezda 09 – Sloboda igra se sutra u Ugljeviku od 13 sati. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here