Bošnjaković: Sve su utakmice teške i ne zanosimo se trenutnim položajem na tabeli!

0
552

Iako su prije početka prvenstva najavili veće ambicije od prošlosezonskih, malo ko je očekivao da će se poslije devet kola Premijer lige BiH Tuzla City naći na liderskoj poziciji.

Na tom mjestu „plavi“ iz Simin Hana žele ostati i nakon gostovanja u Mostaru, gdje ih očekuje sve bolji Velež. Na put u Hercegovinu Tuzlaci kreću odmah poslije ručka.

– Gledao sam Velež u Ugljeviku protiv Zvijezde 09. Igraju snažno, ozbiljna su i jaka ekipa i znam da će biti teško. Međutim, kao na svakoj utakmici do sada pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Ne zanosimo se trenutnim položajem na tabeli. Jer, čim si prvi stalna si meta svih ekipa – izjavio je šef Stručnog štaba Tuzla Cityja, Milenko Bošnjaković.

Nakon duela na stadionu u Vrapčićima, njegovo ekipi otvara se sjajna perspektiva. Tri naredne utakmice igraju kao domaćini i to je prilika da se umakne pratiocima.

– Sve su utakmice teške. Najprije dolazi Željezničar, pa Zvijezda 09 i Radnik iz Bijeljine. Posebno apostrofiram susret protiv ekipe Amara Osima, koja još nije poražena, a prvi nam je pratilac. Sve ih poštujemo, ali već sam rekao da uživamo u pogledu na tabelu i želimo što duže ostati tu gdje jesmo – zaključio je Bošnjaković.

Za susret s Veležom ima na raspolaganju sve igrače, ali je očekivati da neće mijenjati ekipu koja je u prošlom kolu srušila Sarajevo.

Utakmica Velež – Tuzla City igra se u Mostaru u srijedu od 16 sati. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here